Până în prezent au fost descoperite peste 250 de tipuri de scorțișoară. Dintre acestea doar două ne sunt cunoscute. Este vorba despre cea de Ceylon și cea de Cassia. Aromele lor reușesc nu de puține ori să ne răsfețe papilele gustative în diverse preparate.
Ce este scorțișoara de Ceyon
Ambele tipuri de scorțișoară, atât cea de Ceyon, cât și cea de Cassia au fost îndelung analizate de către specialiști. În urma cercetărilor a rezultat că primul sortiment de scorțișoară, de origine din Sri Lanka, este cea care aduce cele mai multe beneficii organismului.
Unul dintre cele mai recente studii a demonstrat faptul că scorțișoara de Ceylon este utilă în tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Condimentul s-a dovedit de un real ajutor în reducerea absorbției postprandiale a glucozei, în stimularea metabolismului glucozei și în ceea ce privește sinteza glicogenului. Mai exact, aceasta permite un control mai bun al glicemiei și reduce rezistența la insulină, fiind utilă în anumite complicații asociate diabetului.
Beneficiile scorțișoarei de Ceyon
Pe lângă utilitatea dovedită în lupta cu diabetul, scorțișoara de Ceylon este considerată și un remediu pentru obezitate și pentru intoleranța la glucoză. De asemenea, s-a dovedit eficientă și în cazul persoanelor care suferă de dislipidemie, afecțiune care se declanșează atunci când nivelul lipidelor din sânge este prea mic sau prea mare, menținând optime valorile parametrilor lipidici.Pe lângă utilitatea dovedită în lupta cu diabetul, scorțișoara de Ceylon este considerată și un remediu pentru obezitate și pentru intoleranța la glucoză. De asemenea, s-a dovedit eficientă și în cazul persoanelor care suferă de dislipidemie, afecțiune care se declanșează atunci când nivelul lipidelor din sânge este prea mic sau prea mare, menținând optime valorile parametrilor lipidici.
Are și scorțișoara de Cassia atuu-rile ei. În ceea ce privește gustul, unele persoane afirmă că acest din urmă tip de scorțișoară are o aromă mai intensă, fiind astfel necesară o cantitate mai mică în preparate.
Desigur, și scorțișoara de Cassia poate fi o opțiune în cazul diabetului, fiind, de asemenea, de ajutor în controlul glicemiei. Însă, dat fiind faptul că are în compoziție cantități mari de cumarină, poate fi toxică pentru ficat dacă este consumată pe termen lung sau în cantități mari.